Слухати
Слухати

Кава: Поява знову радарів на дорогах - це крок назад

06.09.2016

Повернення радарів на українські дороги не поліпшить ситуацію.

Таку заяву в ексклюзивному коментарі телеканалу NewsOne зробив екс-заступник міністра інфраструктури Олександр Кава.

На його переконання, Національна поліція поступово перетворюється в ДАІ і в міліцію, які були до реформи.

"Потрібно згадати, скільки негативу було через те, що співробітники ДАІ зловживали цими радарами і використовували їх для несанкціонованої зупинки автомобілів і вимагання хабарів", - підкреслив Кава.

Також він зазначив, що радари не були сертифіковані відповідно до вимог України, і давали інформацію, що не відповідає дійсності.

"З'явиться поле для хабарів, оскільки їх (радари, - ред.) Можна буде розміщувати в тих місцях, де не відбувається скупчення ДТП, як це відбувається в європейських країнах, коли замірюють швидкість, а в тих місцях, де, або встановлений неадекватний швидкісний режим, або є зручні умови для притягнення водія до відповідальності", - вважає Кава.

Він навів приклад подібної ситуації: раніше співробітники ДАІ розміщували радари в Києві на Столичному шосе.

"Це швидкісна дорога з абсолютно неадекватним швидкісним режимом - 60 км/год. Я якось бачив, що на відстані 5 км стояло 7 патрулів ДАІ, які перевіряли швидкісний режим водіїв", - поінформував екс-заступник міністра інфраструктури.

Варто відзначити, що на його переконання, повернення радарів на дороги України сприятиме наповненню кишень недобросовісних чиновників.

Подписывайся на канал NewsONE в Youtube. Смотри первым самые важные новости.

Loading...