Слухати
Слухати

Гончаренко розповів, про що говоритиме Порошенко в Раді 6 вересня

06.09.2016

Робота нової сесії Верховної Ради почнеться з погоджувальних рад і звіту президента України Петра Порошенка.

Про це в коментарі NewsOne заявив заступник голови фракції БПП Олексій Гончаренко.

"Сьогодні у нас погоджувальна рада, засідання нашої фракції, інших фракцій. Завтра важливий день - заслухаємо щорічне послання президента про внутрішнє і зовнішнє становище України. Важливо буде почути главу держави щодо тих акцентів, які він робить. Тих викликах, що є перед Україною", - сказав він.

Нардеп очікує почути оцінку президентом зовнішньополітичної ситуації навколо України, внутрішньополітичних ризиків, а також ситуації в сфері національної безпеки і оборони.

"Звичайно, всі ми розуміємо, що Росія докладає надзусиль для того, щоб вийти з-під санкцій. Саме сьогодні вирішується питання, чи будуть вони продовжені. Питання безвізового режиму, для якого так багато зроблено, але якого ще не отримали. Тобто, яка перспектива тут. питання нашої співпраці з міжнародними фінансовими та іншими установами. Є питання, за якими президент повинен дати останню інформацію і пояснити, як він розуміє рішення цих питань", - додав Гончаренко.

Він зазначив, що на наступну парламентську сесію заплановано багато справ - близько 800 законів. Проте є ризик того, що будуть виникати проблеми в роботі Верховної Ради.

"Ми всі пам'ятаємо останні місяці роботи парламенту. Там була група, яка лежала, сиділа, ще щось робила на трибуні. Упевнений, що ми і зараз побачимо щось подібне. Я розумію, що прийшла осінь і потрібно збирати якісь політичні очки. Ті, хто може це зробити виключно руйнівним шляхом, не даючи працювати парламенту, будуть йти по вже знайомою для себе доріжкою", - сказав Гончаренко.

Подписывайся на NewsONE в Facebook. Узнавай первым самые важные новости.

Loading...