Прямой эфир

Гіпс стоматологічний. Призначення стоматологічного матеріалу

Артикуляційний стоматологічний гіпс застосовується для фіксації зуботехнічних моделей, формування правильного прикусу. З його допомогою можна створювати конструкції з високим рівнем точності відповідно до анатомічної структури щелеп та зубів конкретного пацієнта. Він має відповідну кремову консистенцію для рівномірного розподілення.

стоматологічний гіпс

У стоматологічній практиці використовують зуботехнічні матеріали різного рівня за компресійною міцністю, часом замішування, усадкою та іншими показниками. Відповідно до них можна виокремити продукцію п’ятьох класів, серед якої найбільш розповсюдженими є гіпси ІІ, ІІІ та ІV класів, артикуляційні та спеціальні гіпси.

В асортименті стоматологічного магазину «МедДент» можна знайти та придбати стоматологічні гіпси від перевірених міжнародних брендів Zhermack, Shera, Siladent, GC,  ERNST HINRICHS Dental GmbH  та багатьох інших, що відповідають сучасним медичним стандартам України та всього світу. Доставка продукції здійснюється без залучення посередників.

гіпс стоматологічний

Технічні можливості та переваги стоматологічного гіпсу

Від класу стоматологічного гіпсу залежать наступні робочі показники:

  • час, який потрібен для замішування та застигання суміші;
  • пропорція рідини та матеріалу, якої потрібно дотриматись для отримання суміші з оптимальною консистенцією;
  • розширення та сила стиснення;
  • рівень усадки, який спостерігається за декілька годин після замішування;
  • компресійна міцність, яка фіксується через одну добу.

Стоматологічні гіпси можуть випускатись у різних кольорах – білому, синьому, червоному, зеленому та інших. Відтінкова гама жодним чином не впливає на функціональні характеристики матеріалу. Суміш може випускатись у відерцях по 4,5 кг, 5 кг, 12 кг, 25 кг та інших ємностях. Це дозволить придбати таку кількість матеріалу, яка відповідатиме щоденним потребам стоматологічного кабінету, клініки чи зуботехнічної лабораторії.

стоматологія гіпс

Безсумнівними перевагами гіпсових сумішей є сумісність з тиксотропними та рідкими консистенціями, швидке застигання, можливість приготування без використання вібростолика, низький коефіцієнт розширення, зручне пакування у пластиковому відерці. Матеріал може зручно зберігатись тривалий час без втрати початкових властивостей.

Стоматологічний гіпс вирізняється простотою приготування. Його потрібно залити відповідною кількістю рідини, перемішати до утворення однорідної структури. Після цього сумішшю можна заповнювати відтиски та дочекатись їхнього затвердіння, яке відбувається протягом 40-50 хвилин. Перед покупкою важливо проконсультуватись зі спеціалістом, щоб вибрати гіпсовий матеріал, який ідеально відповідатиме потребам та допоможе у створенні великої кількості зліпків високої якості.

Джерело: сайт meddent.com.ua.