Слухати
Слухати

Галас: Затримане авто з контрабандою - це скандал для всього дипломатичного корпусу

23.05.2016

Затримання на кордоні в Закарпатській області автомобіля на дипломатичних номерах з вантажем контрабандних сигарет - це величезний скандал.

Про це в програмі з Ростиславом Сухачовим повідомив директор прес-служби Закарпатської обласної державної адміністрації Ярослав Галас.

"У суботу, 21 травня, мікроавтобус Volkswagen Тransporter під дипломатичними номерами українського посольства заїхав з боку України. Водій пред'явив дипломатичний паспорт і лист посольства України в Словаччині про те, що мікроавтобус перевозить з 21 по 24 травня дипломатичний вантаж і не підлягає контролю", - розповів він.

За словами Галаса, мікроавтобус, все-таки, довелося обшукати.

"Собака прикордонників подав сигнал і співробітники митниці відправили машину на контроль. Водій намагався влаштувати скандал. Пізніше він просто спробував втекти. Отримавши дозвіл на обшук в МЗС, в автомобілі було виявлено партію контрабандних сигарет", - додав він.

Водночас до кримінальної відповідальності водія не притягнуть.

"Оскільки в Україні немає кримінальної відповідальності за контрабанду, було складено протокол. Насправді, це величезний скандал як для України, так і для дипломатичного корпусу", - підсумував Галас.