Слухати

Фейгін: Таких людей, як Умеров, не притягують до відповідальності

22.08.2016

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу має серйозні проблеми зі здоров'ям і за українським законодавством був інвалідом.

Про це у коментарі NewsOne сказав адвокат Марк Фейгін.

"У нього маса операцій було. Не пощастило йому зі здоров'ям зовсім. В принципі таких людей не притягують до відповідальності", - сказав він, коментуючи погіршення здоров'я політв'язня.

Він додав, що проблеми зі здоров'ям погіршилися після того, як того перевезли в лікарню для проведення примусової психолого-психологічної експертизи. У цьому медичному закладі погані умови утримання хворих.

"І, коли його відвезли з гіпертонічним кризом до лікарні, вони просто почали вимагати від медиків, щоб його виписали і відправили в цю іншу лікарню, де проводять експертизу стаціонарно. Умови там погані, в результаті чого у нього стан здоров'я погіршився. Там кондиціонера немає..." - додав адвокат.

При цьому, за словами Фейгіна, ФСБ знало про проблеми зі здоров'ям Умерова.

"Я впевнений, що вони в курсі його стану здоров'я. Постійно співробітники ФСБ ходять по лікарнях і їм дуже добре відомо про його захворювання", - додав Фейгін.

Як повідомляв NewsOne, у Ільмі Умерова 21 серпня різко погіршився стан здоров'я. Захист заступник голови Меджлісу направив звернення до Європейського комітету проти тортур в зв'язку з діями органів слідства ФСБ.