Слухати
Слухати

"Дикий і Карасьов": Відставка Стеця та рішення Стокгольма (03.06)

04.06.2017

У студії прокоментували заяву про відставку міністра інформаційної політики Юрія Стеця.

Міністр інформполітики Юрій Стець написав заяву про відставку в середу, 31 травня. Після цього документ був переданий спікерові Верховної Ради Андрію Парубію. Державний секретар Мінінформполітики Артем Біденко розповів, що у міністра була розмова з керівництвом та членами уряду, яким він повідомив про своє рішення. "Причиною відставки є погіршення стану здоров'я. Жодних політичних чи інших мотивів не існує", - додав він.

Відзначається, що функції виконувача обов'язків міністра інформаційної політики, на час перебування міністра в лікарні, покладені на першого заступника міністра Еміне Джепарову.

Крім цього, прокоментували рішення Стокгольмського арбітражного суду відхилити вимогу "Газпрому" щодо принципу "бери або плати".

У прес-службі НАК "Нафтогаз України" заявили, що вимоги "Газпрому" до "Нафтогаза України" за системою "бери або плати" повністю скасовані. Також Стокгольмський суд задовольнив вимогу НАК "Нафтогаз України" про перегляд ціни на поставку газу "Газпромом" при врахуванні ринкових умов.

Нагадаємо, що станом на початок квітня 2017 року, взаємні претензії "Газпрому" і "Нафтогазу" становили 45,7 млрд доларів і 17,9 млрд доларів відповідно.

За словами глави держави Петра Порошенка, рішення трибуналу за позовом "Нафтогаза" проти російського "Газпрому" дає право України вимагати зниження ціни на газ на ринкових умовах.

"Тільки що голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв поінформував мене про те, що "Нафтогаз" виграв найбільший комерційний спір. Рішення трибуналу дає право "Нафтогазу" вимагати зниження ціни на газ за контрактом з "Газпромом" відповідно до умов ринку . Таким чином, вартість газу буде визначатися не Кремлем, а винятково прозорим і вільним ринком", - написав президент.

Крім цього, обговорили захоплення представниками націоналістичних угруповань Львівської облради, коаліцію в Раді, перспективи дострокових парламентських виборів.

Гість програми Вадима Карасьова та Віталія Дикого: народний депутат Віктор Кривенко.


Loading...