Слухати
Слухати

Білоус: Незабаром буде оголошено приватизацію шести Обленерго

24.05.2016

Україна планує виставити на продаж деякі енергетичні підприємства, зокрема, шість контрольних пакетів Обленерго, чотири теплоцентралі і Центренерго.

В ефірі програми Ростислава Сухачова глава Фонду державного майна Ігор Білоус розповів, на яких умовах і за яку ціну вони можуть бути продані.

"Зараз ми знаходимося на стадії проведення попередніх оцінок контрольних пакетів Обленерго, до Центренерго ми поки не дійшли. Я хочу сказати, що початкові оцінки (ціни,- ред.) можуть бути на рівні 250 мільйонів доларів в сукупності. Природно ми очікуємо, що в процесі продажу вартість їх зросте. Однак фінальна ціна буде залежати від прозорості і відкритості, а також інвестиційної привабливості даних об'єктів. У свою чергу інвестиційна привабливість буде залежати від швидкого реформування в галузі енергетики. реформування від нас (ФДМ, - ред.) не залежить. Тим не менше всіма можливими способами ми будемо підштовхувати уряд і регулятора до проведення цих реформ для продажу даних об'єктів ", - пояснив Білоус.

Крім цього глава Фонду держмайна прокоментував заборону на продаж Одеського припортового заводу компаніям, які належать країні-агресору.

"Ми проходимо подібний шлях вперше. Зі свого боку ми чітко прописали умови і правила кваліфікації, особливо щодо паспорта кінцевого бенефіціара. І, звичайно ж, ті речі, які ми можемо перевірити, ми будемо перевіряти. Якщо ж інвестор нас якимось чином обдурить, або надасть недостовірну інформацію, і ми дізнаємося про це протягом п'яти років, то результати приватизації буде переглянуто, і об'єкт повернуть до державної власності", - розповів він.

Крім того, Білоус наголосив, що стартова ціна продажу Одеського припортового заводу залишається тією ж - 13 мільярдів 175 мільйонів гривень.