Слухати
Слухати

Беца: Ми намагаємося встановити контакт із затриманими в Лівії українськими моряками

01.07.2016

У Лівії затримали контрабандне судно з п'ятьма українцями на борту. Міністерство закордонних справ України намагається з'ясувати обставини затримання судна і встановити контакт з українськими моряками. Про це в ефірі телеканалу NewsOne заявила речниця МЗС України Мар'яна Беца.

"Ми намагаємось безпосередньо встановити контакт з українськими моряками. Наше посольство в Лівії у зв'язку із ситуацією дислоковано в Туніс і наразі працює звідти. Тому є певні об'єктивні причини, чому неможливо одразу встановити контакт. Ситуація у Лівії нестабільна та небезпечна і ми робили рекомендації про утримання від відвідання Лівії. У зв'язку з цим наше посольство тимчасово з лютого працює в Тунісі. Також є певні обмеження щодо виконання органами державної влади Лівії своїх функцій повномірно на своїй території у зв'язку з ситуацією, що склалася у цій країні. Тому встановити контакт з компетентними органами також не є настільки просто, як це було б при звичайних безпекових умовах в іншій країні", - повідомила вона.

Беца наголосила, що необхідно зрозуміти, що сталося, у чому обвинувачують наших моряків, які є підстави для цього. Також у разі необхідності усі послуги консульського характеру українським морякам нададуть, у тому числі залучення адвокатів і послуги перекладача.

Як повідомляв NewsOne раніше, Міністерство закордонних справ України в даний час не надає ніяких рекомендацій щодо відпочинку в Туреччині.

Подписывайся на NewsONE в Telegram. Узнавай первым самые важные новости.

Loading...