Слухати
Слухати

Анатолій Дем'яненко: в захваті від Уельсу та Ісландії. Вони грають в справжній футбол

02.07.2016
1144f-Demyanenko

Колишній капітан київського «Динамо» і збірної СРСР, екс-головний тренер столичного клубу Анатолій Дем'яненко розповів NewsOne про те, за кого вболіває на чемпіонаті Європи.

 

- Анатолію Васильовичу, як вам чемпіонат Європи, подобається?

- Я дуже задоволений. Футбол прогресує. Такі команди, як Уельс, Ісландія ... Я від них в захваті! Їх мало хто знав в футбольному світі, а правило, що на кожну гру треба виходити з повною відповідальністю, ніхто поки не скасовував.

- Так розуміємо, що ви вболіваєте на Євро-2016 не за фаворитів?

- Так, абсолютно вірно. Тому, що це і є футбол. Гра, яку потрібно віддаватися!

- Це не натяк-претензія на адресу збірної України?

- Ні. У нашої збірної інші проблеми були, вважаю. Але говорити про це не хочу.

- Але навесні збірна України грала саме проти Уельсу і обіграла цю команду в товариському матчі. Зараз вони в півфіналі, а ми дивимося Євро по телевізору.

- Ось, бачите! Коли є колектив - нічого неможливого не існує. Думаю, і у збірної Уельсу є деякі проблеми в команді, про які ми просто не знаємо (так завжди було і буде в будь-якій команді), але вони чітко знають свої сильні і слабкі сторони. У них є колектив! Ви бачили, як вони святкували? Всі разом - було просто приємно дивитися.

28 березня 2016 року. Товариський матч Україна - Уельс - 1:0. Гол Андрія Ярмоленка у ворота валлійців.

- А хто з окремих особистостей на Євро подобається найбільше?

- Складно виділити. Саме тому, що дуже подобається колективна гра деяких команд. Знаю, француза Дімітрі Пайє хвалять. Ось, мабуть, погоджуся - яскравий гравець.

- Англієць Гарі Лінекер казав: «Футбол - проста гра. На поле виходять 22 людини, а в кінці завжди перемагають німці».

- Хочете запитати про матч Німеччина - Італія? Ніколи не люблю загадувати наперед, прогнози не даю. Хіба, що погоджуся з тими, хто називає цей матч достроковим фіналом.

 

Нагадаємо, що на Євро-2016 визначена вже одна пара півфіналістів. Після вражаючої перемоги над Бельгією (3:1), збірна Уельсу вийшла в 1/2 фіналу, де зіграє проти португальців. Сьогодні, 2 липня, у Франції відбудеться матч Німеччина - Італія. А 3 липня в останньому чвертьфіналі зіграють команди Франції та Ісландії.