Слухати
Слухати

Адвокат Шевчук: Чепурному досі не оголосили підозру

01.07.2016

Начальнику Департаменту санітарної служби України Олександру Чепурному співробітники правоохоронних органів досі не вручили підозру. Про це в ефірі телеканалу NewsOne повідомив його адвокат Олексій Шевчук.

"На сьогоднішній день вже пройшло 24 години (з моменту затримання, - ред.) і пана Чепурного повинні відпустити. Вчора його затримали о 09:30, а зараз вже 9:35, пройшло 24 години, підозру йому ніхто не вручив", - сказав він.

Адвокат зазначив, що підтримує роботу антикорупційних органів в Україні, "але якщо на сьогоднішній день роботу таких органів можна назвати грою "Зроби сам", то як тоді можна говорити про якусь правову країну".

"Сьогодні можна затримати і вас і мене і сказати, що ми в чомусь винні. Це зроблять антикорупційні органи, а журналісти розкажуть, що він корупціонер. Якщо сьогодні хтось у чомусь винен, то це потрібно ще довести. Якщо не можете довести - не робіть цього, тому що своїми діями ви дискредитуєте свою роботу, довіру, країни і людей", - підкреслив захисник.

Шевчук ще раз акцентував увагу на тому факті, що вже пройшло 24 години, а підозру Чепурному так і не вручили.

"Якщо людина в чомусь винна, то компетентні фахівці протягом чотирьох-п'яти годин готують папери і повідомляють про підозру. Ми вже подали заяву про звільнення людини (Чепурного, - ред.) з ізолятора. Ми звернулися до Шевченківського суду, тому що ізолятор знаходиться в зоні його дії, і звернулися в Солом'янський суд, тому що в цьому районі знаходиться НАБУ. Ми звернулися із заявою в рамках статті 206 КПК України до слідчих суддів для звільнення незаконно утримуваної людини", - додав Шевчук.

При цьому він упевнений, що після такої його заяви в ефірі у правоохоронців вже через годину з'явиться відповідний документ, але "24 години вже пройшло".

Як повідомляв NewsOne раніше, правоохоронці затримали керівника Санітарно-епідеміологічної служби України Святослава Протаса.

Подписывайся на NewsONE в Telegram. Узнавай первым самые важные новости.

Loading...