Прямой эфир

Чарівна Венеція – центр культури та мистецтва

Чимало романтичних міст існує на планеті. Одним із таких є Венеція. Вона щорічно приваблює мільйони відвідувачів і входить до числа найпопулярніших туристичних напрямків у світі. Ніхто на здивується, якщо ви вирішите замовити тур саме сюди. Туристи приїжджають до Венеції, щоб насолодитися атмосферою старовинного міста, відвідати виставки та скуштувати страви традиційної італійської кухні.

Венеція

Венеція – місто в північній Італії, розташоване на групі 118 невеликих островів, що розкинулися по великій лагуні Адріатичного моря. Вона славиться своєю унікальною архітектурою, а саме:

  • грандіозними площами;
  • каналами;
  • палацами;
  • церквами та іншими історичними спорудами.

Чимало її пам’яток, як от площа Сан-Марко, Палац дожів та район Ріальто є відомими в усьому світі. Звісно, говорячи про Венецію, в першу чергу згадують її канали. Пересування по місту зазвичай відбувається на човнах чи на великих водних транспортних засобах.

Місто було колискою видатних майстрів ренесансного мистецтва, таких як Тіціан, Тінторетто та Веронезе. Місцеві музеї – Галерея Академії та Палаццо Дюкале, зберігають цінні колекції різноманітних витворів мистецтва. А ще Венеція славиться своїми святами й фестивалями, серед яких найвідомішим є Венеціанський карнавал, що проходить в лютому, і Міжнародний кінофестиваль, який відбувається щорічно в серпні-вересні. Це місто демонструє туристам історичні пам'ятки й дозволяє насолодитися водними прогулянками, та наситити свої смакові рецептори італійськими делікатесами.

Що подивитися в Венеції

Тут чимало цікавих місць, та розпочати варто саме з площі Сан-Марко – головного майдану в Венеції. Так, і це одна з найвідоміших площ у світі. Вона розташована перед Базилікою Сан-Марко та Палацом дожів і, вважається символом міста. Площа відома своєю архітектурою (розкішними будівлями) та культурною спадщиною.

На площі Сан-Марко можна побачити одразу кілька архітектурних шедеврів, зокрема:

  1. Базиліка Сан-Марко – велична церква є символом Венеції та вражає своєю мозаїчною архітектурою та внутрішнім оздобленнями.
  2. Палац дожів – колишня резиденція правителів Венеціанської республіки. Приваблює грандіозністю та архітектурними формами.
  3. Дзвіниця, що розташована поруч з Базилікою Сан-Марко і служить важливим візуальним орієнтиром для міста.
  4. Палаццо Корнер – відомий своїм незвичайним фасадом, знаходиться навпроти Базиліки Сан-Марко.
  5. Кам'яний лев – символ Венеціанської республіки.

Площа Сан-Марко є однією з основних туристичних визначних місць у Венеції й завжди має жваву атмосферу. Місто багате на культурні та історичні пам'ятки, вуличні перформанси й мальовничі краєвиди, які зачарують будь-якого відвідувача. Час, проведений тут, мине дуже насичено. Замовляйте тур у Танго Тревел, щоб відкрити для себе цей мальовничий куточок планети.